HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Political Capital - Kell a kormányprogram?

2009.03.26. 17:42 szurkekardigan

Nagyon érdekes politikai ajánlással állt elő 2009. március 25-én a Political Capital három vezetője. A tanácsadó intézet honlapján és a Hírszerzőn is közölt írás szerint a hatékony válságkezelésnek öt feltétele van.

http://www.napi.hu/newsimages/photos/2008/0602/08_szabados_somogyi.jpg"Kudarcot követő újrakezdésről van szó, ami magyarázatot igényel, tehát az indítványról, illetve az új kormányprogramról szóló vitában..." - írják az elismert szerzők, akik többször is utalnak arra, hogy minek kell majd szerepelnie az új kormány parlament elé kerülő programjában. Gyulai Attila, Somogyi Zoltán és Szabados Krisztián kiáltványának megállapításaival szemben azonban a konstruktív bizalmatlansági indítvány sajátossága éppen az, hogy annál - ellentétben azzal a helyzettel, amikor az államfő tesz javaslatot a miniszterelnök-jelölt személyére - az alkotmány szerint nem kerül sor a parlamentben a kormányprogram vitájára. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a kormányfő-jelölt vagy a már megválasztott kormányfő ne nyújthatna be egy kormányprogramnak nevezett határozati javaslatot a parlamentnek, de kötelező erővel nem bír ez az eljárás, s ráadásul a konstruktív bizalmatlansági indítványról szóló döntés nem kapcsolódik össze a programról való szavazással.

x x x

http://www.inforadio.hu/images/portrait/W/weber_attila.jpgUgyanezt a hibát követte el 2009. március 22-én Wéber Attila szociológus is, aki az InfoRádió Aréna műsorában arra a kérdésre, hogy a konstruktív bizalmatlanságnál is ugyanúgy egyben kell-e szavazni a személyről és a programról, magabiztosan a következőt válaszolta:

- Igen, úgy szavaznak, egyben, természetesen.

Megérdemelné-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (3/5)
Olvasók: (4,8/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr821027411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása