HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Tölgyessy Péter - Nem működhet, de afelé halad

2009.04.06. 14:28 szurkekardigan

Ugyanaz az olvasónk, aki Kéri László két harmóniát nélkülöző idézetét küldte, Tölgyessy Péter korábbi szavaira is figyelt.

http://csepel.info/wp-content/uploads/tolgyessy-peter.jpgAz ismert politikai elemző a kisebbségi kormány megalakulásakor, 2008 áprilisában hamar világossá tette: "nem működhet tartósan egy kisebbségi kormány jelenleg Magyarországon". Érvei szerint "egy nagyon kivérzett kormánytöbbség van, egy nagyon erős ellenzékkel, ami nem kedvez a kisebbségi kormányzásnak". Pár hónap múlva, 2008 júniusában a Népszavának adott interjújában azonban - majdnem ugyanezeket a szavakat használva - már másképp látta a helyzetet: "jelenleg láthatóan a tartós kisebbségi kormányzás felé halad a hazai politika." Találós kérdésünk: most akkor igaza lett az elemzőnek vagy nem?

Megérdemelné-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (3/5)
Olvasók: (2,8/5)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr841049576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syr Wullam 2009.04.06. 20:55:40

Tölgyessy Péternek mindig a következő hétfő reggel van igaza. Az MR1-en.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.04.08. 23:09:13

Én szeretem Tölgyesi elemzéseit, mint olyan emberét, aki általában több lépést hátralépve próbálja a közelről nem látható összefüggéseket is észre venni.

Kenguru 2009.06.24. 12:44:04

Hat nem is mukodott a kisebbsegi kormany, csak vegetalt.
CSak ez senkinek nem tunt fel az elmult evek kormanyzati teljesitmenye utan.

Tolgyessy a magyar politikai/politologiai elet egyik leghitelesebb figuraja.

kormin 2010.02.07. 07:23:28

Kedves Tölgyessy Péter!

Folyamatosan figyelemmel kísérem hétfő reggeli elemzéseit. Egy dolgot még Öntől sem hallottam, pedig alapvetően rendezi át a magyar politikai közéletet.
A 2010-es választások igazi tétje nem az, hogy a Fidesznek meg lesz-e a 2/3-os szavazati aránya, hanem az, hogy a politika visszakerül-e az állampolgárok kezébe.
Csak 1 párt van, amelyik valódi változást akar, ami működésében, struktúrájában változtatná meg a politika-csinálást. Az IDE Internetes Demokráciáért Párt pártbrókerként, szolgáltató pártként működik a közvetlen demokráciáért, de ideiglenesen az ideális közvetett demokrácia megteremtésével.
www.ide-ide.hu
Nem kell többé az 5% miatt aggódva módosítani a szívünk szerinti választást.
Nem kell aggódnunk, hogy kezdeti felhatalmazásunkkal melyik párt mit művel, hogyan változik 4 éven keresztül. Leáldozott a titkos politikai boszorkánykonyhának, a korrumpálhatóságnak.
Az IDE pártok nélküli programokat, anti-pártokat is segít. A 2 választás között alakuló új formációknak is lehetőséget teremt. Egyszóval zseniális és rendkívül olcsó lehetőség a politizálástól elfordult emberek közéleti érdeklődésének visszaszerzésére.
Nem lehet eléggé hangsúlyozni ennek a változtatásnak minden eddigi forgatókönyvet felülíró lehetőségét.
Én személy szerint a pártként még nem bejegyzett Szolidaritás Keresztény Szociális Párt programját tartom a legjobbnak, ami szintén elérhető az IDE-n belül.
www.kormin.hu/kalauz2010.html
Én 3 párt részére fogok kopogtató cédulát szedni. Ezek a Fidesz, a Jobbik és az IDE, mert valódi változást akarok, és azt nem akarom a véletlenre bízni.

Tisztelettel:
Németh Ernő
www.kormin.hu
süti beállítások módosítása