HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Optimum Intézet - A miskulancia korszaka lezárult

2009.06.29. 08:17 szurkekardigan

A politikai elemző intézetek új csillaga, a nemrégiben megalakult Optimum Intézet már korábban is jelét adta annak, hogy vonzódik az ezotériához. Nemrég akadtunk rá egy számunkra meglehetősen szokatlannak tűnő - 2009. június 10-én publikált - közleményükre.

Miskulancia csíraAzt reméljük, többé-kevésé értjük is, hogy mit akarnak mondani, de ebben az esetben nem is annyira a tartalom, hanem a forma a lényeges. Azért hívjuk fel rá  olvasóink figyelmét, hogy közösön örvendezzünk afelett, hogy az intézet megújította a politikai közbeszéd nyelvezetét (a helyesírási  és nyelvhelyességi problémákat természetesen nem soroljuk ide: "A megrendelők elvárásai doktrínák kialakulásához vezetett"). Többek között újra használják egy szép régi szavunkat: miskulancia ("A miskulancia korszaka lezárult, de paradox módon éppen az empirizmus, ami sokat segíthet az objektivitás rögös útjának újrakereséséhez"). És még a szándék is létezik...

Megérdemelnék-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (4/5)
Olvasók: (4,8/5)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr91214913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.23. 13:50:28

"A miskulancia korszaka lezárult, de paradox módon éppen az empirizmus, ami sokat segíthet az objektivitás rögös útjának újrakereséséhez"

:D
látom szakmailag odab*sz....kurálódnak
süti beállítások módosítása