HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Szomszéd Orsolya - Parlamenti matematika 2

2009.03.27. 09:31 szurkekardigan

Szomszéd Orsolya, a Vision Consulting elemzője a Blikk című lapnak nyilatkozva 2009. március 27-én egy lehetséges MSZP-MDF kormány esélyeit boncolgatta.

http://www.dunatv.hu/data/cms414332/szomszed_orsolya211.jpg"Ha a parlamenti matematikát nézzük, akkor kockázatos az MSZP-nek csak az MDF-fel közös jelöltet állítani az SZDSZ nélkül. Az MDF-nek jelenleg nincs frakciója a parlamentben, és tudható, hogy a párt képviselői nem is értenek egyet egy lehetséges új jelölt támogatásában. Ezzel együtt elvileg pont egy szavazat többsége lenne az MSZP-nek az MDF-es képviselőkkel, még a bizonytalankodó nélkül is, de ilyen csekély támogatással egy szakértői kormány nagyon gyenge lábakon állna."

Ha a 188 döntésképes szocialista mandátumot összeadjuk a 9 MDF-es mandátummal, 197-et kapunk. Ha ebből levonunk még - ahogy az elemző hölgy említi - egy "bizonytalankodót", akkor 196 az eredmény. A többséghez jelenleg szükséges 193-nál ez pont 3-mal több, nem is beszélve Gyenesei István és Császár Antal "független" kormánypárti képviselőkről. Érdemes felidézni, hogy 2002 és 2006 között négy éven keresztül 198 fővel életképes maradt a parlamenti többség.

Megérdemelné-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (2/5)
Olvasók: (3,4/5)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr711028637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.03.29. 20:39:44

Nem egy bizonytalankodót kell levonni, hanem többet (Boross, Csáky, Katona, Hoch)

Weber 2009.03.31. 14:14:13

Már bocsánat, de Boross már nem képviselő. A helyette beülő Dragon Pál nyilván a párt hivatalos vonalát viszi.