HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Mráz Ágoston Sámuel - Kié Magyarország?

2009.07.29. 20:50 szurkekardigan

Mráz Ágoston Sámuel, a saját bevallása szerint konzervatív-szabadelvű értékrendet valló Nézőpont Intézet vezetője 2009. július 29-én a Hír TV Rájátszás című műsorában szerepelt. Az igazgató úr ismertette a cég legújabb kutatását, s közvélemény-kutatótól szokatlanul furcsa és pikírt megjegyzéseket tett a Jobbikra és szavazóira.

http://static.nol.hu/media/picture/43/97/07/000079743-4094-330.jpgA Nézőpont Intézet kutatási jelentésében többek között a következő szerepel: "Érdekesség és újabb bizonyíték a Jobbik-szimpatizánsok sokszínűségére, hogy csak 75 százalékuk adna magyar állampolgárságot a határon túliaknak, miközben a fideszesek 87 százaléka vállal szolidaritást. Ezek alapján kissé más színben tűnik fel a Jobbik „Magyarország a magyaroké” jelszava." Önmagában meglepő, hogy egy a szavazótáborokban tapasztalható 12 százalékpontos különbségből (hibahatár mekkora lehet?) a Jobbik több(két)színűségére következtet az intézet. Az pedig tényleg minden tárgyszerűséget nélkülöz, amit az igazgató hozzátett a 75 százalékos támogatottságoz, amikor a műsorban kedélyesen azt a következtetést vonta le, hogy ezek alapján a Jobbik jelszavát érdemes lenne módosítani a "Magyarország a Magyarországon élő magyaroké" szlogenre. Természetesen nem azt állítjuk, hogy egy kutatónak látszani kívánó közszereplőnek ne lehetne érdemben bírálni bármely pártot és annak szavazóit, csak nem értjük, hogy a Jobbik elleni bizonyára tisztán értékalapú küzdelemben miért kell ilyen durván és elfogultan csúsztatni.

Megérdemelné-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (4/5)
Olvasók: (3/5)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr141276365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frank'Leó 2009.11.25. 20:25:59

Ágostonék megint frissek voltak egy k.vél.kutatással, de mérsékelten korrektek.
kapcsolat.hu/blog/trukkosen_ekezi_a_nezopont_mesterhazyt