HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Galló Béla - Ki neki az a "neki"?

2009.09.18. 12:48 szurkekardigan

Megint lólábbal kell foglalkoznunk, méghozzá méretessel... A mai (2009. szeptember 18.) Népszabadságban Galló Béla politológus meglepően bátor cikket írt. Bátran megvédte azt, akinek tanácsokat adott és akitől pénzt kapott. Mindez nem lenne baj, ha a cikk végén olvashattunk volna erről a kapcsolatról.

http://www.klubhalo.hu/pic/hatter_gallo1.jpgGalló cikkének legszebb mondatait szó szerint közöljük: "De az még odébb van, márpedig a ritmusérzék a politikában is roppant fontos dolog. Evvel küszködik Szili Katalin is. Az elmúlt években neki szinte az összes stratégiai kérdésében igaza volt, figyelmeztetései rendre beigazolódtak. Kapott is értük hideget-meleget, a baloldal legnépszerűbb politikusát főleg a saját pártjához közeli lapok nyüstölték, olykor gyomorforgató segédlettel. Szili története a szocialista histórián belüli rejtett, mégis a lényegről árulkodó történeti szál, amelynek a felélesztett és idétlenül aktualizált népies-urbánus agybaj a mélyebb magyarázata. A tisztánlátásban és az oldódásban sokat segítene, ha Szili esetét egyszer megírná valaki. Kivált a köztársaságielnök-jelöléssel kapcsolatos elbeszélés lenne tanulságos mint az eszére oly rátarti egykori koalíció stratégiai vakságának iskolapéldája. De Szili, jóllehet párt- és médiabéli elutálói módszeresen az ellenkezőjével vádolták, mindmáig fegyelmezett politikusnak bizonyult. Most sem jutott el a szakításig." E szép mondatok végén sem a szerző, sem a Népszabadság nem tartotta fontosnak közölni, hogy a cikk írója Szili Katalin tanácsadója, pedig erről már a Heti Válasz korábban beszámolt. Mindössze ennyit tud meg a szerzőről az olvasó: "A szerző politológus, az Egyenlítő főszerkesztője".

Egy olvasónk küldte a poszt megjelenése után: 2009. márciusában egy korábbi cikk kapcsán a Heti Válasz rákérdezett.

- Attól mégsem tekinthetünk el, hogy önt Szili Katalin emberének tartják.
- Először is leszögezném, hogy a saját magam embere vagyok. Kétségtelenül igaz, hogy Szili Katalin politikai nézeteivel egyetértek, sokáig tanácsadója is voltam. De Szili Katalinnak éppúgy nincs köze ehhez a cikkhez, mint magának Gyurcsány Ferencnek.

Megérdemelné-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (5/5)
Olvasók: (3,7/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr131390539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.