HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Ágh Attila - Értelmiségi mozgalmakból született

2009.10.13. 14:05 szurkekardigan

2009. október 13-án a romantikus és áthallásos "Húsz év magány" címmel írt a Népszavában szeretve ostorozó cikket Ágh Attila politológus professzor a Magyar Szocialista Pártról.

Ágh Attila, aki - mint a BAMA képe is mutatja - maga is ott munkálkodott a kommunista állampárt átalakulásakor, egészen döbbenetes módon emlékezik az 1989-ben történtekre. Leírásában az MSZP már-már egy alulról szerveződő, vadonatúj pártnak látszik, amelynek semmi köze nem lehetett elődjéhez, a hatalmat diktatórikus módon gyakorló Magyar Szocialista Munkáspárthoz. Idézzük: "Mögöttünk van már október hetedike, s így aztán az is kiderült, hogy az MSZP már arra sem képes, hogy méltón megünnepelje a saját huszadik születésnapját. Húsz évvel ezelőtt ez a párt is értelmiségi mozgalmakból született meg, és erőteljes társadalmi mozgalommá szélesedett, amelynek a csúcspontja a párt megalakulása volt. A magyar baloldali értelmiség kikínlódott magából egy pártot még rendszerváltás előtt, ami egyedülálló volt az államszocializmusok világában, mert aktív részese volt a folyamatoknak. A baloldali értelmiség joggal remélte, hogy ez a történelmi fordulata, amelyről most Európa-szerte megemlékeztek, új viszonyt teremt az értelmiség és a pártmozgalom között.

Megérdemelné-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (5/5)
Olvasók: (4,1/5)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr41447426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.10.13. 15:58:01

Ha ezt az oroszok megneszelték volna... márminthogy Magyarországon senki se kommunista...