HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Kiszelly Zoltán - Nem a külső számít?

2009.04.24. 15:24 szurkekardigan

Miután a bulvárt is érdekli a politika, pontosabban annak egy  jól meghatározható része, nem meglepő, hogy a bulvárlapok is szeretnének megszólaltatni időnként politológusokat. A műfajnak már hazai nagymestere is van: Kiszelly Zoltán szinte minden nap feltűnik "elemzéseivel" valamelyik bulvárlapban.

http://www.autoonline24.com/images/calendari/aida_yespica/7.jpg2009. május 24-én például  Angela Sozio jelölése kapcsán (kivételesen  és a témához illő módon nem a kardigánra javasolt személy képét mutatjuk, hanem az elemzés tárgyát) a Borsban válaszolt az újságíró kérdésére. A szakértő véleménye szó szerint így hangzott: "A mediterrán országokban nagyon adnak a külsőre, ott jobban eladható a tökéletesség. A szocialistáknál a jelöltek szinte egy az egyben leképezik a szavazóikat (középkorú, 55 év feletti nők), nálunk inkább az embléma, a párt számít." Nem állítjuk, hogy tárgyi tévedést követett volna el a politológus, hiszen ahhoz értenünk kellene, hogy mit mondott. De sem a konkrét mondatot, sem azt nem értjük, hogy miért kell ilyen kérdésre egy politológusnak válaszolnia.

Kiegészítés: egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy Kiszelly Zoltán ugyanezen a napon a Blikkben is megszólalt. Itt azonban elhomályosította őt Szilágyi Gyula szociológus, aki - ahogy olvasónk fogalmaz - "szakvéleményében a fájdalmas tüske elkerülése érdekében egyenesen Bajnai Gordon válását indítványozza".

Kiegészítés 2: bulvárpolitológusunk a poszt megjelenése óta is ontja magából a bulvárelemzéseket. 2009. május 10-én például a Blikkben újabb fajsúlyos következtetésre jutott: "Kiszelly Zoltán politológus úgy tartja: a férfiak a sikereiket az első feleségüknek köszönhetik, a második feleségüket pedig a sikereiknek."

Megérdemelné-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (4/5)
Olvasók: (4,4/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr611084076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása