HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Kéri László - Elegendő lesz tartózkodni?

2009.03.31. 21:42 szurkekardigan

A kormányválság kapcsán 2009. március 22-én a Duna TV Heti Hírmondó című műsorának vendége volt két ismert politológus, Fricz Tamás és Kéri László. Előbbii okfejtését már idéztük, most az MTA Politikai Tudományok Intézete tudományos főmunkatársa szerepléséről szólunk.

http://www.hrportal.hu/images/uploaded/keri103x106.jpgKéri László szerint az SZDSZ-nek és az MDF-nek elegendő lesz tartózkodnia a kormányfőről döntő parlamenti szavazáson, hiszen relatív többség elegendő a sikeres konstruktív bizalmatlansághoz. (A felvételen 09:25-nél mondja.) Helyesen: az összes parlamenti képviselő többsége kell, azaz a jelenlegi 385 fős képviselői létszám esetén 193 fő. Az MSZP-nek a beteg Horn Gyula nélkül 188 képviselője van, ha akár minden más képviselő tartózkodik a szavazásnál, a kezdeményezés sikertelen lesz. Fontos megjegyezni, hogy a tartózkodás ilyen esetben - a végeredményt illetően - nemnek számít.

Megérdemelné-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (4/5)
Olvasók: (4,5/5)

3 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr601038523

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kéri László vörös vére 2011.01.13. 02:07:02

"-Városparancsnok? - Ez a Heltai vajon a Hecht Adolf fia? - Az bizony, - hallottam a hátam mögött. A kócos görbelábúak nevettek maguk között: A Kéri Pál meg a Göndör írták a kinevezését a Nemzeti Tanácsban. Kéri Pál, akit Krammernek hívtak és Gön...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eredeti ötletgazdák 2009.04.02. 13:12:49

Kedves Bloggazdák!

Noha továbbra is örömmel vesszük szakmánk védelmét és alapvető normáinak megtartását, ezúton szeretnénk jelezni, hogy jelen blogghoz semmi közünk nincs. A bloggazdák az ötletünket és a fényképünket úgy tették fel erre a honlapra, hogy erről minket elfelejtettek értesíteni. Kár, hogy az ötlet újjáélesztését nem beszéltük meg, mert így a blog sajnos nem más, mint az eredeti ötlet „lenyúlása”. Mivel a blog készítői nem nevesítik magukat, a bevezető szöveget és a képet követő részben a többes szám első személy használata azt a látszatot kelti, hogy a két kezdeményezés mögött álló kör azonos. Szeretnénk, ha ez a névtelenség nem megfutamodás, vagy nyomásgyakorlás eredménye lenne. Kérjük, legyenek kedvesek névvel vállalni kezdeményezésüket, vagy fényképünk és az eredeti kezdeményezésünkre többes szám első személyben történt utalások törlésével 2009. április 6-ig legyenek szívesek megszüntetni a félrevezető látszatot. Kérésünket a tisztességes, fair viselkedés iránti elkötelezettség indokolja. Megértésükben bízva: G. Fodor Gábor, Gallai Sándor, Lánczi Tamás

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.04.08. 23:17:03

Kérlek, idézzétek már be azt a törvénycikkelyt, ahol az összes képviselő többségéről beszélnek. Mert ez így nem sokat ér.

szurkekardigan 2009.04.09. 06:51:05

@nyomasek_bobo: Alkotmány 39/A. § (1) A képviselők legalább egyötöde a miniszterelnökkel szemben írásban - a miniszterelnöki tisztségre jelölt személy megjelölésével - bizalmatlansági indítványt nyújthat be. A miniszterelnökkel szemben benyújtott bizalmatlansági indítványt a Kormánnyal szemben benyújtott bizalmatlansági indítványnak kell tekinteni. Ha az indítvány alapján az országgyűlési képviselők többsége bizalmatlanságát fejezi ki, az új miniszterelnöknek jelölt személyt megválasztottnak kell tekinteni.
süti beállítások módosítása