HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Debreczeni József - A világért sem akarom megbántani

2009.11.07. 13:20 szurkekardigan

Debreczeni József, a népszerű közíró (valamint Antall, Orbán és Gyurcsány miniszterelnökök életrajzírója) az utóbbi időszakban szinte naponta jelentkezik izzó írásaival. A megfontoltnak és udvariasnak egyáltalán nem nevezhető publicisztikákban a szerző rendre földbe döngöli aktuális kiszemeltjeit.

http://hirklub.hu/kepek/cikk_kep/2442.jpgA Népszabadság 2009. november 7-i számában Tóth László került célkeresztbe. Nem foglalkozunk azzal, hogy Debreczeni elhatalmasodó Orbán-fóbiája miatt a Fidesz-MSZP frekvencia-megállapodásban ismét kizárólag a sötét erőt (=OV) látja, hanem szokásunkhoz híven ezúttal is a tényekre koncentrálunk. Debreczeni a következőt írja: "Mindehhez még annyit: a pártok az ORTT tagjait nem "delegálják", hanem jelölik, s az Országgyűlés választja meg őket; az elnököt viszont nem "választja", őt szintén jelöli - nem "a politika", hanem - a kormányfő az államfővel közösen. Ha valaki épp e vonatkozásban hivatkozik "az 1996. évi médiatörvény rendelkezéseire", legalább akkor ne írjon mást, mint amit azok tartalmaznak, s ami a valóság." A magabiztos mondatok után nézzük a médiatörvényt: "A Testületet az Országgyûlés - a képviselõk több mint felének szavazatával - négy évre választja. A Testület elnöke és tagjai (a továbbiakban együtt: a Testület tagjai) nem hívhatók vissza." Azaz az elnököt is a parlament választja. Majtényi Lászlót 2008 tavaszán az Országgyűlés Gyurcsány Ferenc és Sólyom László jelölése alapján 199 igen, 5 nem szavazattal és 126 tartózkodással választotta meg az ORTT elnökének. Ez most tényleg no comment.

Megérdemelné-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (5/5)
Olvasók: (5/5)

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr11506996

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szegény, szegény Kiszelly Zoltán... Mit jelent az LMP 8%-a? 2009.11.24. 14:32:15

Fogtam a fejem, amikor olvastam Kiszely Zoltán nyilatkozatát a hétvégi választásokkal kapcsolatban. :) Szerinte az SZDSZ Józsefvárosban elért 8%-a azt mutatja, hogy a pártnak esélye lehet éles helyzetben az 5%-ra. Már önmagában ez is végtelenül nagy tá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása