HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Tölgyessy Péter - Nincsenek további növekedési lehetőségei

2009.09.08. 20:58 szurkekardigan

Ismét levelet hozott a "posta": érdekes nevű olvasónk ezúttal egy 2006 tavaszi elemzésre hívta fel a figyelmet. Át is adjuk a szót Poliline-nak:

http://www.hetek.hu/files/imagecache/kozepeskep/images/2001/05.014/belp/orban.JPGTalán még sokan emlékeznek arra, hogy 2006 tavaszán, a Fidesz választási veresége után a Magyar Nemzetben vita bontakozott ki az okokról. A nyitócikket a legnagyobb honi elemző, Tölgyessy Péter jegyezte. A tanulságos írás egy sereg izgalmas dolgot tartalmaz, de mából visszatekintve a magabiztos előrejelzés egyik része különösen érdekes: "A volt miniszterelnök által felépített szerkezetnek egyszerűen nincsenek további növekedési lehetőségei. Márpedig ha egy szervezet képtelen a fejlődésre, az menthetetlenül visszafejlődik. Ami a választási eredményből láthatóan voltaképpen már el is kezdődött. Az MSZP a szemünk előtt változik bürokratikus káderpártból érzelmileg is átélhető közösségé. Míg a régi jobboldali világlátás középpontba kerülése egyre inkább elzárja a fiataloktól a Fideszt, addig a gyurcsányi újítások fokozatosan utat nyitnak a szocialistáknak az ifjabb generációk lelkéhez. Így már az idő múlása sem feltétlenül a jobboldalnak dolgozik." Szerintem néha Tölgyessy is újraolvashatná magát, tanulhatna belőle, ha mást nem is, előrejelzésben önmérsékletet.

Megérdemelné-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (4/5)
Olvasók: (4,3/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr281369618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása