HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Fricz Tamás - Parlamenti matematika

2009.03.26. 17:15 szurkekardigan

A kormányválság kapcsán 2009. március 22-én a Duna TV Heti Hírmondó című műsorának vendége volt két ismert politológus, Fricz Tamás és Kéri László.

http://www.hirextra.hu/data/Image/belfold/2009/02/26/MDF/Fricz_Tamas_01.jpgFricz Tamás szerint a konstruktív bizalmatlanság kezdeményezéséhez elegendő 58 parlamenti képviselő aláírása. (A felvételen 07.50-nél és 08.12-nél is ugyanezt a számot mondja.) Helyesen: a parlamenti képviselők egyötöde, a jelenlegi 384-es létszám esetén 77 aláírás kell. Ha minden parlamenti hely be lenne töltve, már legalább egy szám stimmelne, mert akkor 78 aláírás kellene.

Megérdemelné-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (4/5)
Olvasók: (4,4/5)

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr521027345

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fideszfigyelő 2009.04.17. 12:32:27

Civil Fritz Tamás megmondja Fritz Tamás politológus a polgári körök jászberényi zászlóátadásán való "ünnepi beszéde" után egy hónappal "Civil Összefogás Fórum" mezében szervezett kormányellenes tüntetést. A "civil" tünte…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása