HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Giró-Szász és Stumpf - Ugyanúgy látták

2009.05.06. 08:11 szurkekardigan

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket egy 2005-ös, méltatlanul feledésbe merült politológusi bravúrra. 2005. szeptember 15-én a Heti Válaszban ugyanazon lapszámban írt publicisztikát  Giró-Szász András és adott interjút Stumpf István. A két cikkben aztán meglepetésre számos szó szerint egyező mondatra bukkanhatott az olvasó. 

Népszabadság szépen egymás mellé is helyezte a kísértetiesen hasonlító mondatokat:

http://static.168ora.hu/db/02/69/d000012699429bd4d3968.jpgStumpf István: "Gyurcsány láthatóan nem új szavazókat akar szerezni, inkább azokat próbálja visszaédesgetni, akik az utóbbi bátortalan két évben lemorzsolódtak az MSZP-táborról". Giró-Szász András: "Gyurcsány Ferenc láthatóan nem új szavazókat akar szerezni, hanem inkább azokat próbálja visszaédesgetni, akik a bátortalan, sikertelen három évben lemorzsolódtak az MSZP biztos szavazóbázisáról."
Stumpf István: "Ám ha a sikerpropaganda és a valóság továbbra is olyan távol lesz egymástól, mint ma, akkor nehéz lesz visszaszerezni az Giro-Szász András - SzázadvégMSZP-szavazókat." Giró-Szász András: "Ám ha a kormányzati sikerpropaganda és a valóság továbbra is olyan távol lesz egymástól, mint ma, akkor nagyon nehéz lesz visszaszerezni az elfásult MSZP-szavazókat."
Stumpf István: "A látszat persze más, ugyanis Gyurcsány, a kormány és az MSZP minden médiafelületet betölt, és úgy tesz, mintha egymást érnék a lényeges döntések". Giró-Szász András: "A látszat természetesen más, hiszen a miniszterelnök, a kormány és az MSZP minden lehetséges médiafelületet betölt, és úgy tesz, mintha egymást érnék a lényeges kormányzati döntések."

 
Megérdemelné-e a szürke kardigánt?

(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (5/5)
Olvasók: (4,4/5)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr351105553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Weber 2009.05.08. 22:33:56

Ez ám a fegyelmezett kommunikáció! Most már csak a kérdés, hogy valójában ki írja Stumpf és Gíró-Szász szövegeit?
süti beállítások módosítása