HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Nézőpont Intézet - Ők voltak a legpontosabbak?

2009.06.10. 22:17 szurkekardigan

„A Nézőpont volt a legpontosabb” – hirdeti az EP-választás előtt készített felmérése kapcsán az intézet 2009. június 9-én kelt közleménye.

http://www.hirado.hu/Hirek/2008/12/~/media/News/Hirado/Hirek/2008/11/05/13/partok.JPG.ashxA Nézőpont méltán lehetne büszke erre, főleg mivel ez volt első választás, amelyet megelőzően előrejelzést készített. A gond csak az, hogy a kutatások összehasonlítása alapján mi más eredményre jutottunk. „A Nézőpont Intézet adatai szerint a biztos szavazók 54 százaléka volt „fideszes”, a legnagyobb ellenzéki párt az EP-választáson pedig 56 százalékot ért el” – áll a közleményben. Ez igaz, csakhogy a Nézőpont felmérésében a részvételüket biztosra mondó szavazók között 18 százalékot tettek ki azok, akik nem tudták vagy nem akarták megmondani, hogy kire fognak szavazni, így a Fidesz valós eredményét leginkább azzal a 66 százalékkal lehet összevetni, amelyikben már nem szerepelnek a válaszmegtagadók. Ha a pártok listás szavazatarányára tett ezen becsléseket nézzük, akkor a legkevesebbet (bár megjegyezzük, így is meglehetősen sokat) a Marketing Centrum és a Medián tévedett, a Nézőpont tévedéseinek az összege pedig megegyezik a Szondáéval – utóbbi a választás előtti napokban mért, így tehát a többi méréshez képest helyzeti előnnyel indult. A Századvég-Forsense, a Gallup és a Tárki még kevesebb szerencsével járt.

Megérdemelné-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (4/5)
Olvasók: (3,9/5)

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr801177760

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fideszfigyelő 2009.06.19. 17:23:30

Kreatív RangsorHogyan értékeljük sikeresebbnek a harmadállású képviselőt, az év képviselőjének választottál? A Nézőpont Intézet kreatív rangsora megmutatja, Egy unalmas rangsor ... A Republikon Intézet értékelte az EP-képviselőink teljesítményét. Tanulmán…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

night hawk · http://mandiner.blog.hu 2009.07.23. 16:48:28

azért ez a kritika nem teljesen állja meg a helyét. ha megnézzük az elemzésüket, amire hivatkoznak, akkor azt is lehet mondani, h a nemtudja+nemválaszol csoport elment és az mszp-re meg a jobbikra szavazott. vagyis az ő szavazóik égőnek tartják bevallani és csak a szavazó fülke magányában ikszelnek oda... ami érthető is :)))) a többi pártot meg elég jól belőtték.
süti beállítások módosítása