HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Magyar Kornélia - Ismeri vagy nem ismeri?

2009.03.28. 06:59 szurkekardigan

Magyar Kornélia, a Progresszív Intézet igazgatója és elemzője már több alkalommal nyilatkozott a szakértői kormányról. Véleménye mindig karakteres, bár változó.

2008. szeptember 8-án, amikor az MSZP ellenezte az SZDSZ szakértői kormányra tett javaslatát, az MR1 így idézte szavait: A Progresszív Intézet igazgatója szerint politikai blöff a szakértői kormány, hiszen a kormány a Parlamentnek felelős, ott pedig http://www.progresszivintezet.hu/img/kornelia.jpgpolitikusok ülnek. Magyar Kornélia szerint a politológia nem ismeri a szakértői kormányzást: „Beszélhetünk nagykoalícióról, nemzeti egységkormányról, de szakértői kormányról semmi esetre sem." Fél évvel később, 2009. március 23-án, amikor az MSZP vezetői szakértői kormányról kezdtek gondolkozni, a privatbankar.hu tudósítása szerint már más volt a szakmai véleménye: A szocialisták valószínűleg nem tudnak új miniszterelnököt találni - mondta az újságnak Magyar Kornélia, a Progresszív Politikai Elemző és Tanácsadó Intézet igazgatója. Véleménye szerint elképzelhető, hogy a párt független szakértői kormány megalakítását fogja javasolni a 2010-es választásokig terjedő időszakra, de nagyobb az esélye annak, hogy Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöki székben marad.

Megérdemelné-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (2/5)
Olvasók: (3,8/5)

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr561030463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amad 2009.03.29. 19:29:26

"A szakértői kormány blöff."

"Az MSZP szakértői kormány megalakítására fog javaslatot tenni."

Én nem látom a kettő között a logikai ellentmondást, sőt. Ez a poszt sajnos egy tévedés.

rocksztar 2009.03.29. 20:20:58

csinos nő, kár hogy Dezsőfi atyaúristen seggéből(köpönyegéből) bújt elő

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.03.29. 20:37:49

@rocksztar: Nemcsak csinos, de az Estében még Giró-Szászt is lejátszotta.

gonoszgőte 2009.03.30. 09:01:38

Attól, hogy a blöfföt most a komancsok nyomják, a blöff blöff marad. Én sem látom az ellentmondást, Magyar beszélt arról, hogy most jobbnak tűnik az ötlet? Vagy állítja itt valaki, hogy az MSZP "szakértői kormányának" javaslatait nem a parlamentnek kell megszavaznia?

Weber 2009.03.30. 18:27:24

@gonoszgőte: Csak az a kérdés, hogy amikor nem az MSZP mondja, akkor miért blöf, és amikor az MSZP mondja, akkor miért nem? És különben is, korábban az volt a mondás a Progresszíveknél, hogy szakértői kormány egyszerűen NINCS, most viszont a kutató szerint éppen ilyet akarnak összehozni a szocik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.11.24. 08:28:38

családi (mohó vagyon) kapcsolatairól tud vki vmit?

kinek rokona?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.11.24. 08:30:48

@Amad: igazad van , kivéve az uccsó mondat.

korni egy buta, komcsi nő
süti beállítások módosítása