HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Babarczy Eszter - Naná, hogy jaj a tényeknek!

2009.06.23. 20:37 szurkekardigan

A népszerű eszmetörténész, Babarczy Eszter vaslogikával megírt cikkel örvendeztette meg a hvg.hu olvasóit. A Demos Magyarország alapítójának gondolatmenete meggyőző: az MSZP és az SZDSZ már nem híve a korábban általuk támogatott listás választásnak, ezért nem szavazták meg az erről szóló javaslatot a parlamentben - bezzeg a Fidesz és társutasai igen.

https://m.blog.hu/ar/arokaso/image/20051013babarczye.jpgA nagyívű elemzés egyetlen szépséghibája a tényszerűség. A helyzet ugyanis pontosan a Babarczy által írtak ellenkezője: az országgyűlési képviselők választásáról szóló T/9081-es törvényjavaslatot az MSZP és az SZDSZ képviselői megszavazták, az ellenzéki pártok viszont elutasították. (Bizonyára összekeverte a T/9080-as javaslattal, ami nem a választási rendszer módosításáról szólt, hanem a maximum 200 fős parlamentről.) Ennek fényében kicsit más színben fénylenek a szerzőnő erős kijelentései: "A balközépen hely nyílt az elmúlt egy év öngyilkos politikája után. Ez egyben meg is magyarázza, miért úgy bukott el a mai indítvány, ahogy elbukott. A Fidesz már elvesztette a játszma első fordulóját a saját versenytársával szemben. Lehet, hogy a Jobbik profitálhatna egy listás választásból, de kételkedem benne. A Jobbik – hacsak nem folytatja a jelenlegi elit a megszokott katasztrofális politikát – pont ennyit ér: Magyarországon a szélsőjobboldali eszmék támogatottsága nem fogja elérni a 20%-ot. A potenciális új versenyzők már nem a Fideszt, hanem az MSZP-t és az SZDSZ-t fenyegetik. Naná, hogy nem fognak maguknak konkurrenciát csinálni!"

Megérdemelné-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (5/5)
Olvasók: (4,2/5)

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr361204151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babarczyeszter 2009.06.23. 20:57:46

Sajnálom, elnézést kérek a tévedésért, elnézést kérek minden olvasótól, elnézést kérek az SZDSZ-től és az MSZP-től, és persze a Fidesztől is. Azt jeleznem kell, hogy tegnap este közvetlenül a szavazás után a parlament.hu rendszere jelezte a téves szavazási arányokat, ezt mára korrigálták. Ettől függetlenül a számomra is valószínűtlen szavazási eredményt ellenőriznem kellett volna, nagyon helytelen, hogy nem tettem.
Hogy kell-e nekünk kisebb parlament, és hogy kinek kedves a listás választás -- a cikkem lényegi kérdései -- ettől, véleményem szerint, ugyanúgy érvényesek.

babarczyeszter 2009.06.23. 22:32:20

Hozzáteszem, hogy azért örülök, hogy ennyi idő után sikerült felkerülnöm a szurkekardiganra. Remélem, lesz, aki szavaz rám.

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2009.06.24. 01:48:39

@babarczyeszter: eddigi munkásságod méltatására az szürke (ezüst) kardigán mellett - az arany molylepke díjat is neked ítéljük a mindig korrekt, s véletlenül sem részrehajló ööö... irományaid miatt.

Lehet ideje lenne abbahagyni?..

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 09:01:59

Szép karrier, Kedves Eszter.:) Az Árokásó után a Szürke kardigán. Már csak a Pulitzer-emlékdíj hiányzik, nem?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.06.24. 09:10:52

@Őrnagy Őrnagy: Akinek nincs legalább egy Pulitzere, nem is ember. :)

Pap János · http://humor.blog.hu/ 2009.06.24. 09:14:54

Még az arany farmermellényre rá lehetne hajtani esetleg.

buziverö hard tyutyu 2009.06.27. 09:31:27

JPBemondo, te nem az a veszett ronda ratyi vagy, akinek a képei itt vannak?

indexratyka.blogspot.com

Csak hogy tudjam...
Amugy szép vagy. A valagamnál aligcsak rondább.

Johny the mocsok 2009.07.03. 21:35:59

@buziverö hard tyutyu: Nagyon jó a blogod! Remélem még bővíted! :-) Legalább a polidilin megismerjük kik ezek a trógerek!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.23. 18:42:02

@babarczyeszter: kedves Eszter

elmagyarázná, hogy a jobbik mitől szélsőjobboldali, és egyáltalán mi a szélsőjobb az Ön felfogása szerint?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.23. 18:43:52

@babarczyeszter: illetve: még mindig csak a nácik szeretik, kedvelik a turult?
süti beállítások módosítása