HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Giró-Szász András - Mi emelkedett?

2009.03.28. 15:59 szurkekardigan

Giró-Szász András, a Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója 2009. március 27-én az MTV Az Este vendége volt. A műsorban szóba került, hogy vajon a lakosság milyen arányban támogatná az előrehozott választásokat.

Az új politológus generáció talán legismertebb tagja fontosnak érezte, hogy beszámoljon saját intézete felmérési eredményeiről. A felvételen (10:50-től) szó szerint a következőt http://tudos.virtus.hu/user_gfx/20080915/tn_aid5663_20080915080519_684.jpegmondja: "minden hónapban január-február-márciusban egy 10 százalékkal emelkedett a támogatottsága az előrehozott választásoknak". Miután nem volt világos, hogy százalékra, vagy százalékpontra gondolt a szakértő, a Századvég honlapján kerestünk választ erre a kérdésre. Ott a februári és a márciusi kutatásokban azonban meglepetésünkre azt találtuk, hogy nem az előrehozott választás opciója esetén következett be ez a jelentős változás, hanem a kormányváltást kívánók tekintetében (s mint látjuk a mostani helyzetben, a kettő nagyon nem ugyanaz). Egészen pontosan így fogalmaznak: "A kormányfő lemondását megelőzően tovább folytatódott az a tendencia, miszerint folyamatosan nőtt a kormányváltást támogatók aránya. Januárban a megkérdezetteknek még csak 40, februárban 50, márciusban már 60 százaléka várt kormányváltást, s csupán minden ötödik megkérdezett szerette volna, ha a kormány folytatja munkáját."

Megérdemelné-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (2/5)
Olvasók: (3,5/5)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr551031426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sörci 2009.03.29. 20:51:27

Ezt ne erőltesd, ha rám hallgatsz.
Már késő...

eredeti ötletgazdák 2009.04.02. 13:15:51

Kedves Bloggazdák!

Noha továbbra is örömmel vesszük szakmánk védelmét és alapvető normáinak megtartását, ezúton szeretnénk jelezni, hogy jelen blogghoz semmi közünk nincs. A bloggazdák az ötletünket és a fényképünket úgy tették fel erre a honlapra, hogy erről minket elfelejtettek értesíteni. Kár, hogy az ötlet újjáélesztését nem beszéltük meg, mert így a blog sajnos nem más, mint az eredeti ötlet „lenyúlása”. Mivel a blog készítői nem nevesítik magukat, a bevezető szöveget és a képet követő részben a többes szám első személy használata azt a látszatot kelti, hogy a két kezdeményezés mögött álló kör azonos. Szeretnénk, ha ez a névtelenség nem megfutamodás, vagy nyomásgyakorlás eredménye lenne. Kérjük, legyenek kedvesek névvel vállalni kezdeményezésüket, vagy fényképünk és az eredeti kezdeményezésünkre többes szám első személyben történt utalások törlésével 2009. április 6-ig legyenek szívesek megszüntetni a félrevezető látszatot. Kérésünket a tisztességes, fair viselkedés iránti elkötelezettség indokolja. Megértésükben bízva: G. Fodor Gábor, Gallai Sándor, Lánczi Tamás
süti beállítások módosítása