HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Political Capital - Nyílt lapokkal játszani

2009.11.27. 19:17 szurkekardigan

Amikor 2009 nyarán Somogyi Zoltán, a Political Capital vezetője bejelentette távozását az elemző cégtől, több interjújában is kiemelte: a PC a politikai elemző piac egyetlen átlátható szereplője.Egy olvasónk most hitelességi problémákat talált. Idézünk:

(...) Somogyi a 168 Órának adott interjújában azt mondta: "Szerintem ezek a szerződések nyugodtan vállalhatók. Mi készek vagyunk nyílt lapokkal játszani. Hadd emlékeztessek arra, mi nemcsak szavaltunk arról, hogy a politikai szakértői szakma legyen átlátható. Kezdeményeztük is, hogy az elemzők, tanácsadók, közvélemény-kutatók és újságírók hozzák nyilvánosságra tanácsadói szerződéseiket." A sors fintora, hogy éppen akkor, amikor Somogyi, feleslegesen hosszú tagadás után, végre megerősítette politikusi ambícióit, kiderült, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal több tízmilliós szerződéseket kötött a céggel. Szerintetek ez belefér a vállalható szerződés fogalmába? És a nyílt lapokba? S mikor kérdezi meg végre erről a kis ellentmondásról egy újságíró Somogyit? Vagy mikor válaszolnak végre a kérdésekre a PC jelenlegi, szintén átláthatóságpárti vezetői?

Válasz helyett mi csak annyit tehetünk, hogy most nem szavaztatunk, ez ugyanis megítélésünk szerint nem igazán kardigános ügy. De azért kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére.

----------------------------------------------

A posztunk megjelenése után megszólalt a Political Capital: "A Political Capital szerint semmi olyat nem közöltek az NBH-val, amit korábbi elemzéseikben már ne hoztak volna nyilvánosságra." Világos, de ha így van, akkor miért fizetett ezért több tízmillió forintot az NBH?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr331557095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tokfalv 2009.11.27. 21:47:03

"A sors fintora, hogy éppen akkor..." Feltűnően sokat fintorog az a bizonyos "sors".

osborne 2009.11.29. 14:20:40

Somogyi vezetése alatt a PC fő kliensei közé tartozott az NBH, MEH és MDF. Tudom, hogy ez 'Abzurdisztán' de ez így nemkicsit összeférhetetlen.

Mindenesetre nem véletlen, hogy Somogyi képviselő lesz vagy annak készül, nagy szükség van arra a mentelmi jogra (is).

rezsi777 2009.12.18. 19:47:53

Azt hiszem, az ilyen típusú ügyeket volt időnk megszokni.
süti beállítások módosítása