HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Szonda - A tények magukért beszélnek 2?

2009.03.31. 18:19 szurkekardigan

Nem tudni pontosan, hogy „A szólás szabadsága” számára készített Szonda Ipsos felmérés kérdése miként hangzott, mindenesetre a 2009. március  29-i műsorban bemutatott kérdés drámai szavakkal érvelt az előrehozott választás ellen.

Az ország számára az lenne a jobb, ha előrehozott választások lennének. Ezt a választ adta a megkérdezettek 52%-a. A válaszolók 36%-a viszont úgy https://m.blog.hu/pi/piackutatas/image/piackutatok/Zavecz%20Tibor.jpgvélekedett, hogy a jelenlegi parlamentnek kellene kormányfőt választani, hogy a megalakuló új kabinet mielőbb meghozza a gazdasági válság rendezéséhez égetően szükséges döntéseket." Arról már nem is beszélve, hogy a Závecz Tibor, a Szonda Ipsos kutatási igazgatója úgy interpretálta az adatokat, hogy "10-ből 5-en vannak, akik az előrehozott választások pártján vannak és 4-en pedig azt mondják, hogy még az a jó lehetőség, hogyha ezeknek az óráknak a történése folytatódik tovább, tehát megpróbálnak valahogy új miniszterelnököt találni" - ami azért elég nagyvonalú kerekítése az 52-36-os aránynak. 

Megérdemelné-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (3/5)
Olvasók: (4/5)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr691037936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eredeti ötletgazdák 2009.04.02. 13:12:07

Kedves Bloggazdák!

Noha továbbra is örömmel vesszük szakmánk védelmét és alapvető normáinak megtartását, ezúton szeretnénk jelezni, hogy jelen blogghoz semmi közünk nincs. A bloggazdák az ötletünket és a fényképünket úgy tették fel erre a honlapra, hogy erről minket elfelejtettek értesíteni. Kár, hogy az ötlet újjáélesztését nem beszéltük meg, mert így a blog sajnos nem más, mint az eredeti ötlet „lenyúlása”. Mivel a blog készítői nem nevesítik magukat, a bevezető szöveget és a képet követő részben a többes szám első személy használata azt a látszatot kelti, hogy a két kezdeményezés mögött álló kör azonos. Szeretnénk, ha ez a névtelenség nem megfutamodás, vagy nyomásgyakorlás eredménye lenne. Kérjük, legyenek kedvesek névvel vállalni kezdeményezésüket, vagy fényképünk és az eredeti kezdeményezésünkre többes szám első személyben történt utalások törlésével 2009. április 6-ig legyenek szívesek megszüntetni a félrevezető látszatot. Kérésünket a tisztességes, fair viselkedés iránti elkötelezettség indokolja. Megértésükben bízva: G. Fodor Gábor, Gallai Sándor, Lánczi Tamás
süti beállítások módosítása