HTML

Miért indult el ez a blog?

A blog a nyilvánosságban megszólaló politológusok, politikai elemzők, politikai szakértők, alkotmányjogászok és egyéb megmondóemberek szakmai tévedéseire hívja fel a figyelmet. Nem az a célunk, hogy pellengérre állítsuk kedvenc szakmáink nagyjait, hiszen "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik". Célunk hármas: 1. Felhívni a nyilvánosság figyelmét az alapvető szakmai tévedésekre. 2. Felhívni a szakma figyelmét a szakmai tudás fontosságára. 3. Lehetőséget teremteni a problémák nyilvános átbeszélésére. Várunk minden javaslatot! És mi is figyelünk...

Friss topikok

Linkblog

Héjj Dávid - Mikor lehet kétharmad?

2009.04.14. 12:47 szurkekardigan

2009. április 8-án az ATV elemző műsorában, az A Tét-ben felmerült a mostanában divatos téma: lesz-e a Fidesznek kétharmada.

http://szegedma.hu/wp-content/uploads/2009/01/pol2.jpgA Századvég elemzője, Héjj Dávid ezzel kapcsolatban határozott kijelentést tett: véleménye szerint egy esetleges kétpárti parlamentben kisebb az esélye a Fidesz kétharmadának. Azért meglepő az állítás, mert a legtöbb felmérés és mandátumszimuláció épp az ellenkezőjét mutatja (például itt a Mediáné): ha az MDF és az SZDSZ bekerül a parlamentbe, nehezebb elérni a kétharmadot. A Fidesznek tehát ezek szerint - Héjj Dávid állításával ellentétben - az lenne az érdeke, hogy ezek a pártok kiessenek.

Megérdemelné-e a szürke kardigánt?
(1: tehénen a gatya, 2: más kategória, 3: felpróbálhatná, 4: jól állna, 5: rá szabták)

Javaslatunk: (3/5)
Olvasók: (2,5/5)

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkekardigan.blog.hu/api/trackback/id/tr931064154

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása